InfoNu.nl > Recensies… > Muziek en film > Dispicable Me, Verschrikkelijke Ikke

Dispicable Me, Verschrikkelijke Ikke

Despicable Me, een grappige film met gele poppetjes die sinds vorige maand in de bioscoop is te zien. Maanden ervoor werden al korte filmpjes en trailers van de gele mannetjes laten zien voor andere bioscoopfilms. Ik verwachte veel van de film, en ben dan ook vorige week naar de bioscoop geweest om 'm te bekijken.

Het verhaal

Het verhaal gaat over de schurk Gru. Hij is een slechterik en wil koste wat kost de maan wil stelen. Dit wil hij doen zodat hij dan de grootste schurk ter wereld zal zijn. Hij heeft hierbij concurrentie van een andere jongere schurk die al een hele prestatie heeft geleverd door het stelen van een grote piramide. Om de maan te stelen moet Gru eerst in het bezit zien te komen van een machine die alles kan verkleinen, deze komt helaas in het bezit van zijn grote concurrent. Op een dag ontmoet Gru 3 weesmeisjes die koekjes verkopen. Hij besluit dat de meisjes een goede hulp kunnen zijn bij het stelen van de machine en besluit ze te adopteren. Gaande het verhaal ontwikkelt zich een speciale band tussen het gezelschap. Tijdens het heel verhaal krijgt Gru hulp van zijn kleine gele onderdanen (Minions), dit zijn grappige wezentjes met een eigen taaltje.

Mijn mening

De film begon al leuk: vol humor en grappige acties. Dit ging gelukkig de hele film zo door en ik heb me dan ook geen moment verveeld. De film was origineel maar was op bepaalde punten ook weer een beetje cliche, helaas is dit bij veel films het geval en het was dus te verwachten. Het originele punt vond ik vooral dat de schurk (Gru) gaandeweg het verhaal in een soort held veranderd. De typetjes vond ik echt geniaal. Wie bedenkt er nu gele poppetjes? Ze deden me een beetje denken aan Beans maar dan nog leuker, ook de stemmetjes en het taaltje van de mannetjes was erg leuk om naar te luisteren. Wat ik ook erg leuk vond, is dat de film in het 3D te zien was. Dit geeft toch een extra beleving.

Ik vond de film ongeveer hetzelfde niveau hebben als de 3D-film van Toy Story 3, en veel mensen onder ons weten dat dat een erg goede film is. Het 3D effect was iets minder bij Despicable Me, het is de eerste film van Universal Pictures in het 3D dus hier kijk ik dan even doorheen.


The making of

Om de film te kunnen maken is veel geld nodig geweest. De film heeft zo'n 69 miljoen dollar gekost en het heeft ongeveer een jaar geduurd om de film zo te maken zoals het nu is. 69 miljoen dollar is relatief goedkoop voor een 3D film als Despicable Me. Toystory 3 en Ice age 3 hebben aanzienlijk meer gekost. Momenteel is Despicable Me al een aardige winst aan het opbouwen, na een paar dagen had de film wereldwijd al zo'n 60 miljoen dollar opgeleverd.

Om de film tot stand te kunnen brengen zijn veel mensen nodig geweest. Naast alle mensen van de montage e.d. heeft ieder personage had zijn eigen stem nodig. Een aantal bekende acteurs hebben meegewerkt aan deze film zoals Steve Carell(o.a. bekend van Bruce Almighty), Jason Segel(o.a. bekend van Knocked Up) en Russel Brand(o.a. bekend van Bedtime Stories).

Illumination entertainment

De film is een productie van Illumination entertainment wat valt onder Universal Pictures. De film is geregisseerd Pierre Coffin, Chris Renaud en Sergio Pablos. Deze personen waren al eerder bekend met het maken van animatiefilms, ze zijn o.a. de makers van Ice Age en Horton. Universal Pictures is nog niet bekend met het maken van animatiefilms, deze worden meestal geproduceerd door Pixar en Dreamworks, deze bedrijven hebben er vanaf nu dus een flinke concurrent bij. Universal Pictures heeft echter wel een flink aantal andere succesvolle films op zijn naam staan zoals:
  • Jurassic Park
  • King Kong
  • Jaws

Of het bedrijf de komende jaren nog meer animatiefilms zal maken is nog niet bekend.

Nu in de bioscoop

Naast de Engelse versie, draait er ook een Nederlandse versie in de Nederlandse bioscopen, deze heeft de naam: "Verschrikkelijke ikke en de rest kan stikke". Beide versies zijn sinds 13 oktober jl. te zien en zullen nog een aantal weken draaien, hoe lang is nog niet bekend, dit is afhankelijk van het succes van de film. Tot nu toe is gebleken dat Despicable Me een daverend succes is in Amerika, maar ook in Nederland.
© 2010 - 2017 Kellym, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Minions, Verschrikkelijke Ikke en Despicable Me filmsMinions, Verschrikkelijke Ikke en Despicable Me filmsDe derde film met Minions is verschenen in de Nederlandse bioscopen. Alweer de derde film van de kleine gele Minions, na…
Minions: hoofdrol in eigen spin-off filmMinions: hoofdrol in eigen spin-off filmMinions: alweer de derde film met de kleine gele helpertjes van superschurken. Ditmaal is het een spin-off van de vorige…
Het DISC model: omgaan met gele types of invloed typesHet DISC model is een veelgebruikt model in de verkoopwereld dat klanten in 4 types of kleuren onderverdeelt. Hoe ga je…
Vliegtuig Holiday FlightVliegtuig Holiday FlightInstappen maar! Kinderen hebben vaak autootjes, maar een vliegtuig is ook erg leuk om mee te spelen. Dit vliegtuig kun j…
Het leven van een leeuwDe Latijnse benaming voor de leeuw is Panthera leo. Het is een groot roofdier, de op één na grootste van de katachtigen.…

Reageer op het artikel "Dispicable Me, Verschrikkelijke Ikke"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Kellym
Gepubliceerd: 03-11-2010
Rubriek: Recensies…
Subrubriek: Muziek en film
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!