recensie

Filmrecensie Sex and the City 2

Filmrecensie Sex and the City 2 Het heeft even geduurd, maar het vervolg Sex and the City 2 bleek enkele jaren na introductie van deel 1 ook nu een succes. Het is allemaal lichtvoetig, maar een dergelijke speelfilm wordt met het grootste gemak geconsumeerd door met name de vrouwelijke bevolking.

De speelfilm

New york

De speelfilm speelt zich opnieuw af rond de 4 dames Carrie Preston Bradshaw, gespeeld door Sarah Jessica Parker, Samantha Jones, gespeeld door Kim Cattrall, Charlotte Goldenblatt York, gespeeld door Kristin Davis en Miranda Hobbes, gespeeld door Cynthia Nixon.
3 van de 4 dames zijn met allerlei gedoe toch gelukkig met een partner en alleen Samantha is nog single en “gezegend” met het feit dat ze in de overgang is en daar niet vrolijk van wordt.

De dames ontmoeten elkaar weer en willen niet voor elkaar onderdoen, want Carrie wil niet prijs geven dat ze het niet leuk vindt dat haar man mr. Big 2 dagen per week zijn ding moet kunnen doen (en zij het hare) in een aparte woning, Charlotte is niet opgewassen tegen haar almaar huilende baby en wordt ook nog eens attent gemaakt op haar nanny. Een wel heel mooi jong meisje wat met het grootste gemak zonder bh aan de slag is (en het mannenvolk vindt dit erg amusant om te volgen). Miranda heeft een verschrikkelijke baas en zegt uiteindelijk haar baan op. Iets waar ze zoveel eigenwaarde uit haalt.

Abu Dhabi

Maar Samantha biedt uitkomst, want via een van haar vele lovers komt ze in contact met een Arabische financier die haar PR diensten wil inhuren en haar en haar vriendinnen naar Abu Dhabi laat komen voor een geheel verzorgde week aldaar.

Met veel moeite proppen ze hun dure kleding en schoenen in een aantal nog duurdere koffers en vertrekken. In Abu Dhabi worden ze volledig in de watten gelegd en het enige waar ze op moeten letten is hun uiterlijke vertoon van blote benen, schouders etc. en – voor Samantha niet eenvoudig – geen seks in het openbaar.

Ze gaan een dagje de woestijn in waar Samantha een rijke, aantrekkelijke zakenman en avonturier tegenkomt. Op een markt komt Carrie haar vroegere verloofde Aiden, gespeeld door John Corbett, tegen en ze besluit een hapje met hem te gaan eten. Het is te toevallig dat ze hem tegen komt, maar dan zoent ze hem na afloop en ze schrikt van zichzelf. Ze moet mr. Big informeren, wat niet in goede aarde valt.
Samantha heeft haar nagels in de rijke zakenman geslagen, maar wordt gearresteerd als ze seks op het strand heeft. Na veel gedoe komt ze vrij maar haar lucratieve deal met de Arabier gaat niet door en ze moeten hals over kop Abu Dhabi verlaten. Wat dames in boerka’s bieden uitkomst als Carrie op zoek gaat naar haar verloren paspoort en eindelijk zitten ze enig moment uitgezakt in het vliegtuig naar huis.

Iedereen is blij als hij aankomt, behalve Carrie … want mr. Big is niet op het vliegveld. Ze wacht en wacht en eindelijk komt hij thuis. Zijn reactie is anders dan ze had verwacht ... maar ook voor de andere dames ligt er iets in het verschiet.

De recensie

Achter de schermen

De film, geregisseerd door Michael Patrick Page, die samen met Sarah Jessica Parker voor de productie tekende, maakte er een lange, luchtige en amusante film van. Hij was, zoals ook alle vorige producties, weer verantwoordelijk voor het script en de draai die deze film krijgt is niet meer van zelfde geworden. Een grappig verhaal in Abu Dhabi (wat eindelijk in Marokko is opgenomen).
De film die uitgebracht werd door Warner Bros. kende een budget van zo’n 95 miljoen dollar, maar de opbrengsten gaan richting het dubbele.

De acteurs

De acteurs staan voor hun rol, geen zware of ingewikkelde rollen, maar wel de typerende vrouwen die ze ook in de televisieserie speelde en in de eerste speelfilm. Mr. Big is de constante Chris Noth en Liza Minelli speelt zichzelf in een kleine rol. Een andere kleine rol is voor Penelope Cruz weggelegd.

Geen hoogstandjes in deze producten, maar de film biedt datgene waar iedereen voor komt. Een onbekommerde romantische comedy waar m.n. Kim Cattrall een nadrukkelijke rol in speelt.

De speelfilm is op DVD verschenen en on demand te huren. Verder komt de film af en toe op televisie ... de favoriete "girlsevening-film".
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie The eyerecensieFilmrecensie The eyeEen thriller uit 2008 met Jessica Alba in de hoofdrol en geregisseerd door David Moreau en Xavier Palud. Het is geen all…
Filmrecensie Rumor has itrecensieFilmrecensie Rumor has itIn 2005 maakt regisseur/acteur Rob Reiner deze speelfilm als een soort creatief vervolg op het succesvolle boek The Grad…
New York City een paradijs voor bezoekersNew York City een paradijs voor bezoekersNew York City, ook wel genoemd de stad die nooit slaapt, en bekend als the Big Apple, herbergt een populatie van ongevee…
Derek Parra: van inlineskating naar langebaanschaatsenDerek Parra is een Amerikaanse oud-langebaanschaatser die Olympisch goud behaalde op de Olympische Spelen in 2002, nadat…

Filmrecensie: Feeling MinnesotarecensieFilmrecensie: Feeling MinnesotaDeze uit 1996 afkomstige speelfilm met veel bekende acteurs en actrices is een apart verhaal, een klein gemaakt film die…
Filmrecensie “Murder by numbers”recensieFilmrecensie “Murder by numbers”De Zwitser Barbet Schroeder had de regie over deze aardige psychologische thriller uit april 2002 met o.a. Sandra Bulloc…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 03-09-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.