InfoNu.nl > Recensies… > Muziek en film > The Boss Baby, een Amerikaanse computeranimatiefilm

The Boss Baby, een Amerikaanse computeranimatiefilm

The Boss Baby, een Amerikaanse computeranimatiefilm The Boss Baby is een Amerikaanse computeranimatiefilm. Het is losjes gebaseerd op het prentenboek The Boss Baby van Marla Frazee en geproduceerd door DreamWorks Animation. De serie draait geheel om het nieuwe broertje van Tim Templeton. In bijzijn van Tim's ouders is er niks bijzonders met deze baby, maar bij Tim gedraagt hij zich als een volwassen man. The Boss Baby ging op 12 maart 2017 in première tijdens het Miami Film Festival.

Specificaties

 • Genre: computeranimatie, komedie.
 • Duur: 97 minuten.
 • Jaar première: 2017.
 • Taal: Engels.
 • Ondertiteling: onder andere in het Nederlands.
 • Kleur: Kleur.
 • Leeftijd: 6+.
 • Bedenkers: Michael McCullers, Marla Frazee.
 • Regisseur: Tom McGrath.

The Boss Baby: het plot

The Boss Baby wordt verteld vanuit het perspectief van een 7-jarige jongen genaamd Tim Templeton. Hij woont in een huis met zijn ouders, Ted en Janice. Op een dag is Tim nogal verbaasd als hij opeens een broertje blijkt te hebben. Tim is direct jaloers op de aandacht die de nogal verwende baby krijgt. Het gaat hier echter niet zomaar om een baby; Tim merkt dat als zijn ouders er niet zijn, hij opeens kan praten en lopen als een volwassen man. De baby noemt zichzelf ook nog eens 'Boss' en loopt altijd in een zakelijk pak rond. Hij vindt dat puppy's ervoor zorgen dat baby's in het algemeen minder liefde en aandacht krijgen. Daarom besluit deze baby om de bedreigingen van de onbetrouwbare directeur van het bedrijf Puppy Co tegen te werken. Dit is het bedrijf waarvoor de vader van Tim, Ted Templeton, werkt.

Cast

 • Alec Baldwin als The Boss Baby
 • Miles Bakshi als Timothy Leslie Templeton
 • Tobey Maguire als de volwassen Tim, de verteller
 • Steve Buscemi als Francis Francis
 • Jimmy Kimmel als Ted Templeton
 • Lisa Kudrow als Janice Templeton

Computertechnieken

The Boss Baby is schitterend gemaakt. Het is een animatie en wat vooral opvalt is dat het allemaal heel realistisch naar voren komt. De personages lijken bijna menselijk, zeer creatief gedaan. Ook zijn er mooie invalshoeken te zien, er zijn unieke close-ups. De film is ook in 3D te bekijken en het is door de indrukwekkende montage geen moment saai. De Duitse componist en producent van filmmuziek, Hans Zimmer, werd ingehuurd voor de muziek van The Boss Baby. Hij zorgt voor prachtige klanken en via de muziek beklemtoont hij extra emotie en spanning.

Stemmencast

Amerikaans filmacteur Alec Baldwin neemt de stem op zich van Boss Baby en doet dit uitzonderlijk goed. Hij zorgt via zijn intonatie voor heel wat humor en geeft ook kleur aan het personage. Juist door zijn stemgeluid is duidelijk te horen dat de baby niet zomaar een baby is, maar juist een echte baas. Amerikaanse acteur en filmregisseur Steve Buscemi spreekt de stem in van Francis Francis. Via zijn stem merkt de kijker direct dat dit om een onbetrouwbare schurk gaat. Fantastisch gedaan. Sowieso is de hele cast zeer professioneel en geloofwaardig.

Scenario: structuur en spanning

Het verhaal volgt een baby, een geheim agent, die een oorlog begint tussen baby's en puppy's. Hij wil meer liefde voor baby's bewerkstelligen. Een fantastisch scenario en met name een slim concept. Er zit een mooie boodschap in verwerkt, namelijk hoe belangrijk familie is. Het is ook aandoenlijk, omdat het over baby's gaat dus het heeft veel pluspunten. Aan de andere kant is de humor soms wat flauw en springt het verhaal van hot naar her. Soms verloopt het scenario wat chaotisch. Toch is The Boss Baby, over het algemeen wondermooi gemaakt. Zeer uniek en aangenaam om naar te kijken.
© 2017 Noah120, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hugo Boss merkanalyseHugo Boss merkanalyseHugo Boss, een chic merk voor de middenklasse dat al sinds 1923 bestaat. Hugo Boss verkoopt vooral kleren voor de zakeli…
Cake boss (programma op TLC)Cake boss (programma op TLC)Cake boss is een programma op TLC over de bakkerij van Buddy Valastro. Buddy heeft een Italiaanse achtergrond en heeft z…
Metzingen, de grootste outlet city van EuropaHet principe van een outlet city is niet onbekend, in Lelystad is er Bataviastad en in Roosendaal de Rosada. Maar deze w…
Pampers voor veel verschoningsgemakPampers voor veel verschoningsgemakBij het woord pamper zal iedereen meteen aan een luier denken. Toch hoeft dat eigenlijk niet zo vanzelfsprekend te zijn.…
Verschil tussen Eau de cologne, toilette en parfumVerschil tussen Eau de cologne, toilette en parfumEau de parfum, Eau de toilette en Eau de cologne: wat is het verschil tussen deze drie? Wie een parfum of geurwater wil…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/The_Boss_Baby

Reageer op het artikel "The Boss Baby, een Amerikaanse computeranimatiefilm"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Noah120
Gepubliceerd: 11-08-2017
Rubriek: Recensies…
Subrubriek: Muziek en film
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!