InfoNu.nl > Recensies… > Muziek en film > Review serie Gotham

Review serie Gotham

Review serie Gotham De nieuwe serie Gotham is op 22 september 2014 begonnen. De serie begint wanneer inspecteur James Gordon net is gearriveerd en vol ideologieën met zijn nieuwe functie start. Hij komt er langzaam achter hoe diep de georganiseerde misdaad zich heeft geworteld in het alledaagse leven van de stad.

Gotham in de serie

Op het eerste gezicht word je betoverd door de fictieve stad. Gotham wordt net zo rauw als in de Nolan Batman-films weergegeven. We zien een donkere, grauwe, regenachtige stad waar misdaad een manier van leven is. De makers van de serie maken dit meteen duidelijk door te beginnen met een kruimeldief die verdacht veel weg heeft van Selena (oftewel Catwoman). Zij is onopgemerkt getuige van de moord op de ouders van Bruce Wayne. Deze misdaad is tevens het eerste klusje van James Gordon. Door de zaak worden we samen met detective Gordon bekend gemaakt met de dagelijkse beslommeringen van de stad. Als een echte politieserie beleven we deze eerste aflevering. we maken kennis met de nieuwe dubieuze partner van Gordon, andere collega's, een gedeelte van het criminele netwerk van de stad en de verschillende inwoners van Gotham. De serie ziet er niet tijdgebonden uit. Er worden mobieltjes gebruikt, maar geen opvallende. De auto's zien er allemaal wat ouder uit. Dit is een slimme keuze, want dat gaat ervoor zorgen dat de serie over 5 jaar nog steeds leuk is om te volgen. De kwaliteit van het beeld en geluid is tevens ontzettend goed.

Protagonist

Deze serie draait om detective James Gordon. Hij is een oorlogsheld en heeft grote plannen om de stad Gotham veiliger te maken. James heeft goede bedoelingen, maar komt nogal naïef over. Van iemand die in een oorlog heldendaden heeft verricht, verwacht je wellicht iets meer realisme. Hij krijgt detective Harvey Bullock als zijn partner. Harvey is een stuk pessimistischer over de toekomst van Gotham. Hij lijkt samen te werken met de onderwereld om zaken op te lossen, maar trekt zich liever terug van grote misdrijven. James heeft een vriendin Barbara met een duister verleden. Over haar zal de kijker langzaam meer te weten komen. Haar personage lijkt voor het eerst een interessante draai te krijgen. James Gordon wordt gespeeld door Ben McKenzie. Ben heeft al de nodige ervaring opgedaan met het spelen van agent in de serie Southland en komt ook in deze serie erg overtuigend over. Deze acteur, die wel wat weg heeft van een jonge Russel Crowe, lijkt een perfecte keuze om het karakter van James Gordan verder uit te diepen in deze prequel van de Batman-films.

Schurken

Veel bekende schurken uit het Batman universum passeren de revue tijdens deze eerste aflevering. Het zijn er zoveel dat het bijna een spel wordt om ze allemaal te herkennen. James ontmoet bendebaas Fish Mooney. Deze krachtige en strenge dame zien we in de eerste scene een ontrouwe werknemer straffen en we weten meteen dat dit geen vrouw is om mee te sollen. Ze wordt gespeeld door een steengoede Jada Pinkett Smith. Er wordt in deze aflevering gehint dat de misdaad in Gotham zich niet beperkt tot de straat, maar ook is doorgedrongen bij de politie en in de politiek. In latere afleveringen zal hier waarschijnlijk meer op worden ingegaan. We krijgen ook de schurken te zien die het later tegen Batman opnemen. Zo zien we Catwoman, Poison Ivy, Penguin, de Riddler en mogelijk de Joker. Het zal interessant zijn om ook hun weg te volgen naar de top in de criminele wereld. De schurken worden erg realistisch neergezet en we zullen moeten blijven kijken of dit later wat meer richting het sprookjesachtige zal gaan dat we kennen uit de eerdere Batman-films of dat het realistisch zal blijven.

Conclusie

Mijn oordeel na het zien van de pilot is dat dit een erg mooie, spannende en intrigerende serie kan worden. Ik ben nieuwsgierig naar hoe de serie zich verder zal ontwikkelen. De wereld is al erg mooi neergezet, de special effects zien er goed uit en er zitten een heleboel goede acteurs in. Het is nu alleen afwachten of het script goed blijft. Ik ben benieuwd naar waar het verhaal naartoe zal gaan. De chemie tussen de acteurs is ook goed. Er zijn in de eerste afleveringen al veel zaadjes gelegd van toekomstige schurken. Er zitten ontzettend veel mogelijkheden in, maar de makers moeten wel oppassen niet teveel willen in te weinig tijd. Dit kan gehaast overkomen en dat zou zonde zijn van de verhalen die verteld kunnen worden. Al met al is deze serie na het zien van de pilot een aanrader om te gaan volgen.
© 2014 - 2017 Leoniek, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
LEGO Batman 3: Beyond Gotham  Cheats, tips en codesLEGO Batman 3: Beyond Gotham Cheats, tips en codesLego Batman 3: Beyond Gotham is het derde deel in de populaire reeks Lego games en is op 8 november 2014 als eerste in N…
Dvd-bespreking: Batman - Gotham KnightDvd-bespreking: Batman - Gotham Knight'Batman: Gotham Knight' is een verzameling van zes animatiefilms, geschreven door Amerikaanse scenaristen, maar gerealis…
Filmrecensie: Batman BeginsFilmrecensie: Batman BeginsVan de Batmanfilms moet je houden en als dit niet het geval is, boeit het hele onderwerp niet. Maar voor de liefhebber i…
Games die uitkomen in november 2014 (release)Games die uitkomen in november 2014 (release)In november 2014 staan er voor alle platformen een groot aantal nieuwe games klaar. De maand voor de drukke decembermaan…
Filmrecensie: Batman: The Dark KnightBatman: The Dark Knight is een actiefilm, gebaseerd op een stripboek, uit 2008 die werd geregisseerd door Christopher No…
Bronnen en referenties
  • http://www.imdb.com/title/tt3749900/?ref_=nv_sr_1

Reageer op het artikel "Review serie Gotham"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Leoniek
Gepubliceerd: 25-09-2014
Rubriek: Recensies…
Subrubriek: Muziek en film
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!