InfoNu.nl > Recensies… > Electronica > Recensie: app Lego Duplo Zoo

Recensie: app Lego Duplo Zoo

Recensie: app Lego Duplo Zoo Lego Duplo Zoo is een app voor de smartphone en tablet waar je kind heel veel plezier aan zal hebben. In deze app beleven Giraf en Konijn een avontuur terwijl ze een pakje gaan afleveren bij Leeuw. De vormgeving en de interactieve mogelijkheden van de app maken deze tot een favoriet bij menig peuter en kleuter. Welke ouder heeft er geen speelgoed van Lego in de speelgoedcollectie? De jongsten beginnen met Lego Baby en Duplo, de oudere kinderen spelen graag met Lego of Lego Tech. Lego heeft ook een app voor de peuters en kleuters: Lego Duplo Zoo. In deze app kun je filmpjes over Giraf en Konijn bekijken of het interactieve verhaal beleven.

Het verhaal

Giraf en Konijn zijn samen aan het spelen als er een pakketje (Duplosteen) uit de lucht valt. Aan de hand van plaatjes wordt duidelijk dat het pakje bestemd is voor Leeuw. Maar waar is Leeuw? Giraf en Konijn gaan samen op zoek. Ze gaan samen in de auto op weg naar de dierentuin. Daar aangekomen vragen ze aan de pinguins, de pandabeer en een witte tijger waar ze Leeuw kunnen vinden. De witte tijger laat zien dat ze met het vliegtuig moeten vliegen om bij Leeuw te komen. Na een val van Giraf (opgelost met de nodige pleisters bij de dokterspost), stappen ze in het vliegtuig op weg naar Leeuw. Eenmaal aangekomen in Afrika, aan ze eerst overnachten in een hutje. ’s Ochtends worden ze wakker gemaakt door andere dieren: een olifant met haar jong. Met deze nieuwe vrienden gaan ze op pad. Allereerst moeten ze een brug over. Onderweg komen ze nog meer dieren tegen: een struisvogel en een aap.

Eenmaal aangekomen bij Leeuw blijkt deze in een diepe slaap verzonken te zijn. Ze proberen hem op allerlei manieren wakker te maken: met een wekker, door de kokosnoot op zijn hoofd te laten vallen, door te tetteren of door de struisvogel te laten roepen. Uiteindelijk wordt leeuw wakker. Hij scheurt het pakje open en er blijkt een Lego blokje met de afbeeldingen van alle dieren in te zitten. Samen gaan ze dan aan een grote tafel zitten. Er komt taart op tafel en samen smikkelen ze hier lekker van. Het is feest!

Interactie

Deze app is zeer interactief. Op allerlei mogelijke manieren wordt je kindje uitgedaagd om het verhaal te sturen. Je bouwt de auto in elkaar, geeft aan hoe Konijn en Giraf moeten rijden en laat het vliegtuig loopings maken. Je kunt het verhaal elke keer anders maken. De ene keer heeft Giraf bijvoorbeeld een hartjespleister op zijn neus, de andere keer een wolk. De details worden ook doorgevoerd in de rest van het verhaal.

Naast de interacties om het verhaal te doorlopen, kan er ook op afbeeldingen gedrukt worden die niet van belang zijn voor het verhaal. Neem bijvoorbeeld de bloemen. Op sommige bloemen kan je kindje drukken, zodat de bloem omhoog vliegt met een worm eraan. Voor het verhaal niet van belang, maar voor je kind wel weer een beweging op het scherm!

Een aantal voorbeelden van de mogelijke interacties:
 • Kies welke bovenkant de auto moet hebben
 • Kies de route van de auto
 • Kies de pleisters voor Giraf
 • Laat het vliegtuig harder vliegen en loopings maken
 • Laat de olifant tetteren
 • Maak het vuur aan
 • Laat de sterren twinkelen
 • Stuur Konijn en Giraf het vliegtuig in
 • Maak Leeuw wakker
 • Scheur het papier van het pakje
 • Zet elk dier aan tafel

En zo zijn er nog veel meer!

Eigen mening

Met kinderen in de leeftijd van 6, 4 en 2 jaar hebben wij best veel apps voor kinderen in huis. De Lego Duplo Zoo app is zeker favoriet bij die van 2 jaar. Het kind van 4 jaar heeft hier ook veel plezier aan beleeft, maar helpt nu alleen nog mee als de kleinste op de app speelt. De oudste van 6 jaar vond het de eerste 2 keren heel erg grappig, maar nu worden er liever apps voor grotere kinderen gespeeld.

Persoonlijk vind ik het een prachtig vormgegeven app en met name de hoeveelheid interacties zijn erg leuk. Je kind kan het verhaal elke keer op een andere manier invullen, waardoor het ook zo populair blijft.
De Lego Duplo Zoo app mag gewoon niet ontbreken in je apps voor kinderen!

Waar aan te schaffen?

De app is aan te schaffen in de Appstore en is geheel gratis.
© 2012 - 2017 Cato, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelgoed: spelen met DuploSpeelgoed: spelen met DuploDuplo is een speelgoed en een wordt uitgegeven door het wel bekende Deense Lego-maatschappij. De Duplo-stukken zijn twee…
Lego op je computer!Lego op je computer!Wie heeft er niet als kind met Lego gespeeld? Lego, gekleurde blokjes die je op alle mogelijke manieren kon combineren t…
DUPLO: bouwstenen en modellen voor peuters en kleutersDUPLO: bouwstenen en modellen voor peuters en kleuters“Spelen en leren” geldt vooral voor kinderen. Dat begint al heel jong. Door het aanbieden van het juiste speelgoed kan d…
Speelgoed LEGO: ook in computertijdperk nog veel liefhebbersLEGO is al lang niet meer alleen de naam van een fabriek maar is ook de soortnaam geworden van het speelgoed dat de firm…
Lego, maar dan goedkoperLego, het bekendste bouwsteentje en kinderspeelgoed ter wereld, krijgt (eindelijk) legale concurrentie. Sinds september…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Efraimstochter, Pixabay
 • App Lego Duplo Zoo
 • Duplo.Lego.com

Reageer op het artikel "Recensie: app Lego Duplo Zoo"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Cato
Gepubliceerd: 29-10-2012
Rubriek: Recensies…
Subrubriek: Electronica
Bronnen en referenties: 3
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!