InfoNu.nl > Recensies… > Educatie en school > BeBook Club S e-reader: specificaties en review

BeBook Club S e-reader: specificaties en review

De BeBook Club S is een e-reader van het Nederlandse bedrijf Endless Ideas. De reader is een vrij rechttoe rechtaan model zonder veel extra's, maar doet wat het moet doen: een fijn platform aanbieden om een e-book te lezen.

Specificaties

In tegenstelling tot de concurrentie, heeft de BeBook Club S geen touchscreen of Wi-Fi verbinding. De BeBook richt zich duidelijk op één ding: puur het lezen van e-books op de e-reader. De volgende specificaties maken dat tot een prettige ervaring:
  • Een zes inch scherm;
  • Een hoog contrast Pearl eInk scherm, wat heden ten dage het nieuwste van het nieuwste is;
  • Zestien grijstinten;
  • 800x600 resolutie;
  • Een 800 mHz processor;
  • Twee gigabyte aan intern geheugen. Middels SD-kaarten is dit uit te breiden tot 32 gigabyte;
  • Een batterij die duizenden pagina's meegaat;
  • De BeBook ondersteunt heel veel verschillende bestandsformaten, onder meer de bekende ePub en Mobi bestanden;
  • Afmetingen: 19.6x12.1x1.6 centimeter;
  • Slechts 278 gram.

De BeBook Club S is een verbeterde versie van de BeBook Club. De 'S' staat voor Storage, Speed, Screen, Sports en Sight; op deze gebieden is de BeBook Club S een vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger. De e-reader is beschikbaar vanaf 120 euro. Naast de e-reader krijgt u daarbij een USB-kabel die zowel dient om e-books via uw computer/laptop over te zetten als om het apparaat op te laden. Het opladen gaat via een USB poort op uw computer en/of laptop. Er is ook een speciale oplader voor netstroom, maar die krijgt u niet bij de aankoop van een BeBook. Ook zit er geen beschermhoes bij. Het is overigens wel aangeraden om op een later tijdstip alsnog een beschermhoes te kopen. De Nederlandstalige handleiding staat op de e-reader zelf.

Ervaring

Inmiddels is de BeBook Club S enkele maanden naar volle tevredenheid in mijn bezit. Het apparaat is vrij 'basic', maar daar is de prijs dan ook naar. De reader is echter zeer geschikt als het gaat om het weergeven van e-books. Het Pearl eInk scherm werkt fantastisch: ook wanneer er licht op het scherm schijnt, blijft alles goed leesbaar. Het werkt bovendien bijzonder snel: het omslaan van een pagina gaat sneller dan in een echt fysiek boek. Daarnaast kan er gekozen worden uit verschillende lettertypen en lettergrootte. Hierdoor zijn boeken met een vervelende kleine druk, waar ik een hekel aan heb omdat ze zo lastig leesbaar zijn, definitief verleden tijd.

Het gebrek aan touchscreen is alleszins geen aderlating. Het lichte apparaat laat zich eenvoudig bedienen met twee knoppen aan de zijkant en een vierpuntdruktoets aan de rechterkant. Hierdoor kan er snel van pagina naar pagina gesprongen worden, maar ook is het mogelijk om snel een ander paginanummer in te toetsen en die te bezoeken.

De reader is tegelijkertijd een boekenlegger: elke keer wanneer het apparaat uitgezet wordt, zal het onthouden waar u gebleven bent. Daardoor hoeft u geen paginanummers te onthouden of op te schrijven; dit gaat allemaal vanzelf. De volgende keer dat u de reader opstart, verschijnt vanzelf de pagina waar u de vorige leesbeurt eindigde.

Er is ook ruimte voor duizenden boeken op de BeBook. Aan twee gigabyte aan intern geheugen heeft u waarschijnlijk meer dan genoeg (tenzij u er ook muziek op zet, wat mogelijk is), maar uitbreiding met SD-kaarten is mogelijk. De bibliotheek wordt overzichtelijk per auteur op alfabetische volgorde weergegeven, waardoor u snel naar uw favoriete schrijver kunt navigeren.

Conclusie

Na enkele maanden gebruikmaken van de BeBook Club S, kan ik niets anders concluderen dat het apparaat mij uitstekend bevalt. De e-reader is een handig en relatief goedkoop instapmodel voor mensen die gewoon een e-book willen lezen zonder allerlei extra opties, want extra's zijn er niet zoveel. De reader doet wat het moet doen, namelijk het snel en helder weergeven van e-books. Het apparaat is overzichtelijk, zeer eenvoudig te bedienen en een absolute aanrader voor digitale lezers!

Lees verder

© 2012 - 2017 Marcofr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ervaringen met e-readersErvaringen met e-readersWelke e-reader kopen? Volgens de Test E-readers van de Consumentenbond is de Beste Koop de BeBook Mini. Het resultaat va…
Wat verdienen de Nederlandse topvoetballers?De beste voetballers van Nederland verdienen vele miljoenen euro’s per jaar. In dit artikel treft u de inkomens aan van…
Uitslagen Jupiler Pro League '12-'13 (reguliere competitie)Uitslagen Jupiler Pro League '12-'13 (reguliere competitie)Vanaf juli tot halverwege maart wordt in België de reguliere competitie binnen de Jupiler Pro League afgewerkt. Landskam…
De E-Reader en E-books, wat kost digitaal lezen?De E-Reader en E-books, wat kost digitaal lezen?De E-Reader rukte al eerder op in Engeland en wint nu terrein in Nederland. De E-Reader is er in verschillende prijzen e…
Kalender Jupiler Pro League 2012-2013 (reguliere competitie)Kalender Jupiler Pro League 2012-2013 (reguliere competitie)Op het einde van juli 2012 gaat de nieuwe voetbalcompetitie in heel wat Europese landen terug van start. Zo ook de Jupil…

Reageer op het artikel "BeBook Club S e-reader: specificaties en review"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Thea Lammerts van Bueren, 10-05-2016 11:37 #1
Ik heb sinds 2013 een BeBook Club S ereader en jammer genoeg krijg ik hem nu al niet meer aan, hij blijft op het start scherm hangen ik heb hem al gereset en ben zelfs naar de winkel geweest waar ik hem gekocht heb en daar zeggen ze mij dat het jammer is maar hij is overleden nu wil ik wel zeggen voor een BeBook van 3 jaar oud vind ik het wel heel snel dat hij nu al niet meer werkt, hij was ook best wel aan de prijs dus mag je wel iets verwachten.

Infoteur: Marcofr
Laatste update: 01-02-2012
Rubriek: Recensies…
Subrubriek: Educatie en school
Reacties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!