recensie

Kamperen in Zwitserland: Camping Mühleye in Visp (Wallis)

Kamperen in Zwitserland: Camping Mühleye in Visp (Wallis) Wie op zoek is naar een camping in kanton Wallis in Zwitserland, zou een bezoek kunnen brengen aan Camping & Schwimmbad Mühleye. Deze camping ligt in Visp, in het Rhônedal. De gemeente is eigenaar van zowel de camping als het aangrenzende zwembad. Deze camping ligt erg centraal. Zo ben je niet ver verwijderd van onder andere Zermatt en Saas Fee. Ondanks dat de camping in een woonwijk ligt, merk je daar niets van.

Inhoud


Kamperen in Zwitserland

Zodra mensen in je omgeving horen dat je op vakantie naar Zwitserland gaat, hoor je steevast dat het daar duur is. Zwitserland staat inderdaad bekend als een duur land, maar je kunt je vakantie zo duur maken als je zelf wilt. Ga je iedere dag uit eten en maak je veel uitstapjes, dan wordt het inderdaad erg duur. Maar als je dit niet veel doet is een vakantie in Zwitserland best het overwegen waard. Je kunt in een hotel verblijven, maar ook op zoek gaan naar een camping. Dit hoeft niet per se een dure camping te zijn. Er zijn namelijk ook campings die betaalbaar zijn. Camping & Schwimmbad Mühleye in Visp is zo'n camping. Deze camping ligt in kanton Wallis, in het Rhônedal.

Kanton Wallis - Rhônedal

Kanton Wallis ligt in het zuiden van Zwitserland en staat bekend om het prettige klimaat. Het klimaat is te vergelijken met dat van de Middellandse Zee. De hoofdstad van dit kanton is Sion. Het kanton bestaat uit verschillende dalen. Eén hiervan is het Rhônedal. In het Rhônedal valt nagenoeg weinig neerslag. Dit is erg prettig voor de kampeerders onder ons.

Legenda
A. Visp
B. Camping Mühleye Visp

Camping & Schwimmbad Mühleye

Zoals de benaming al aangeeft, is er zowel een camping als een zwembad. Het zwembad hoort echter niet bij de camping. Naast campinggasten maken ook de inwoners van Visp gebruik van het zwembad. Zowel de camping als het zwembad zijn eigendom van de gemeente. Op de camping heb je gratis wifi.

Geschiedenis

  • De camping bestaat al sinds 1953. Het lag toen naast de Kantonstrasse.
  • In 1975 werd de camping verplaatst naar een weiland tegenover het huidige voetbalveld (langs de Sonnenstrasse).
  • In 1985 werd de camping weer een stukje verplaatst (nog steeds aan dezelfde kant als in 1975).
  • In 1995 kreeg het de huidige plaats. Al deze verplaatsingen hadden te maken met het opnieuw verdelen van de stukken grond in het westelijk deel van Visp.
  • In 1957 werd een coöperatie opgericht die verantwoordelijk was voor het openbare buitenzwembad dat nog gebouwd moest worden. Dat zwembad werd pas in 1962 geopend.
  • In 1982 werd er een waterglijbaan bij het zwembad gebouwd. Dit was trouwens de allereerste waterglijbaan in Oberwallis (het deel van Wallis waaronder Visp valt).
  • Het zwembad werd in 1986 gerenoveerd en in 1990 werd zowel een kiosk als keuken bij het zwembad gebouwd.
  • Naast de renovatie in 1986, werd het zwembad in 2003 opnieuw gerenoveerd. Ook werden er tussen 2004 en 2008 douches en kleedruimtes bij het zwembad gebouwd.
  • De camping kwam in 1995 in handen van de gemeente.
  • Tussen 2005 en 2007 werden de entree van de camping en het zwembad veranderd.

Algemene indruk camping

Als je voor de eerste keer op deze camping komt, oogt het bij het aanrijden een beetje vreemd. Een camping in een woonwijk? Hiervan merk je echter niets! Zodra je op de camping bent, heb je niet eens meer door dat het in een woonwijk ligt. De woonwijk is nog wel in oprichting (status 2016), al staan er al behoorlijk veel woningen. Het kan voorkomen dat je hinder ondervindt van de bouwwerkzaamheden aan een nieuwe woning. Zodra de woonwijk echter geheel klaar is, is hiervan natuurlijk geen sprake meer.

Centrale ligging

Deze camping ligt erg centraal. Met de auto ben je zo op uitvalswegen naar bijvoorbeeld Zermatt. Het bus- en treinstation zijn ook niet ver van de camping verwijderd, op ongeveer 10 minuten loopafstand.

Rivier Vispa

Aan de kant van het zwembad stroomt de rivier de Vispa. Deze rivier ligt echter een stuk hoger en de oevers bestaan uit hoge stenen muren. Mocht de rivier op één of andere manier erg hoog worden, dan hoef je niet bang te zijn dat de camping onder water komt te staan.

Score

Deze camping scoort op websites waarop mensen hun mening kunnen geven, goed. De wat oudere recensies zijn ten opzichte van de nieuwere iets minder positief. Dat heeft ermee te maken dat onder andere de sanitaire voorzieningen nog niet optimaal waren. Deze camping is echter constant in ontwikkeling.

Afval inzamelen

Je moet het afval gescheiden verzamelen. Hiervoor krijg je bij aankomst (wordt wel in rekening gebracht) een afvalzak. Op deze zak staat precies wat er wel en niet in de zak mag. Overig afval kun je in de daarvoor bestemde afvalcontainers kwijt.

Openingstijden camping

De camping is in het algemeen van 1 april tot 30 oktober geopend. Het kan voorkomen dat de camping al in de laatste week van maart is geopend, hou hiervoor hun website in de gaten.

Winter

Sinds 2016 is het ook mogelijk om in de winter een paar dagen op de camping te verblijven. Hiervoor geldt een Quickstop-arrangement. Boekingen hiervoor kunnen uitsluitend via het internet worden geregeld. De plaatsen die gebruikt kunnen worden - de zogeheten Quickstop-Parzelle - zijn gemarkeerd. Bij de online boeking ontvang je een code waarmee je de slagboom kunt openen.

Ingang naar campingterrein / Bron: ©ottergraafjesIngang naar campingterrein / Bron: ©ottergraafjes

Ingang

Er is zowel een ingang voor de camping als voor het zwembad. Zodra je de ingang voor de camping inrijdt is er aan de rechterkant een mogelijkheid om je auto - met of zonder aanhanger - neer te zetten. Dit is voor de nieuwe gasten die zich bij de receptie moeten melden. Voor de mensen die met hun auto naar het zwembad gaan (dit zijn veelal de inwoners van Visp) is er een groot parkeerterrein. Deze mensen hoeven echter niet de ingang voor de camping te gebruiken. Dat is wel zo fijn voor de campinggasten, anders zou het erg druk worden met auto's bij de ingang van de camping. Aan je rechterhand zie je een groot gebouw. Hierin is onder andere de receptie gevestigd. Daarnaast bevinden zich daar:
  • het restaurant
  • de keuken
  • de douches
  • de toiletten
  • de kleedruimtes
  • de afwasvoorziening

Receptie

De medewerkers van de receptie staan je graag te woord. Niet alleen bij het aanmelden en uitchecken, maar ook voor andere vragen. Bij het aanmelden verstrekken ze een informatiepakket en krijg je een code om de slagboom te bedienen. Verder is er in de receptieruimte diverse informatie te vinden over uitstapjes.

Openingstijden

  • In de zomerperiode (begin april t/m eind oktober)
    • maandag t/m zondag: 08.00- 17.00 uur
  • Buiten deze periode kun je telefonisch aanmelden.

De tijden kunnen afwijken, het is daarom niet onverstandig om de website te raadplegen.

Terrein

De camping is vrij ruim opgezet. Verspreid op het terrein staan diverse fruitbomen. Deze bestaan uit: pruimen, appels en peren. Er zijn zowel schaduwrijke als -arme plekken. De grootte in plekken varieert en de plekken zijn nagenoeg vlak. Achteraan op de camping is een groot grasveld. De toegangsweggetjes op de camping zijn voorzien van steentjes.

Kampeerplekken

Er zijn 190 kampeerplekken. Hiervan zijn een groot deel op een groot grasveld (achteraan op de camping). Deze plekken variëren tussen de 80 m2 en 150 m2. Op deze plekken is weinig tot geen schaduw. Verder zijn er ook comfortplekken met zowel bomen als geen bomen. Deze plekken zijn tussen de 130 m2 en 150 m2. Deze plekken zijn voorzien van stroom, water en vuilwateraansluiting. Aan het begin van de camping is een veldje speciaal ingericht voor passanten. Je kunt je auto gewoon bij je kampeerplek parkeren. Kom je echter na 22.00 uur op de camping, dan mag je niet meer door de slagboom. Je kunt dan je auto op het parkeerterrein bij het zwembad parkeren.

Tipitent huren

Er staat een grote tipitent op de camping. Hierin kunnen maximaal 14 personen overnachten. Een overnachting kost per persoon ca. CHF 12.- (in 2020) exclusief toeristenbelasting.

Mongoolse jurte huren

Sinds 2020 is het ook mogelijk om een jurte - dat is een Mongoolse tent - te huren. Die tent is geschikt voor 1 tot 2 personen. In het hoogseizoen kost een overnachting CHF 95,- en in het laagseizoen betaal je CHF 75,- (in 2020). Bij deze prijs is de huur van beddengoed inbegrepen.

Overige verhuur

Naast het huren van een tipitent of jurte, is het ook mogelijk om een caravan te huren of te overnachten in een blokhut.

's avonds schitterend verlicht sanitairgebouw / Bron: ©ottergraafjes's avonds schitterend verlicht sanitairgebouw / Bron: ©ottergraafjes

Sanitairgebouw

Op de camping zelf zijn twee gebouwen waarin sanitaire voorzieningen zijn gevestigd. Eén hiervan is klein en staat behoorlijk achteraan op de camping. Het andere toiletgebouw is in 2015 nieuw gebouwd en staat halverwege de camping. Dit gebouw heeft 's avonds een schitterende uitstraling. Hierin bevinden zich:
  • damestoiletten
  • damesdouches
  • herentoiletten
  • herendouches
  • invalidentoilet
  • chemisch toilet
  • wascabines
  • gelegenheid voor de afwas
  • aparte ruimte om handwas te doen inclusief wasmachines en droger en koelkast

Bibliotheek

Voor wie van lezen houdt, zijn er op de camping diverse leesboeken te leen. Van kinderboeken tot boeken voor volwassenen. Deze boeken zijn zowel te leen in het gedeelte dat toegang geeft naar het zwembad (overdekte gebouw) als in een soort "bibliotheek". Dit is een loods die tot bibliotheek is omgebouwd (status 2016). Er staat een bank waarin je lekker kunt gaan zitten lezen. De meeste titels zijn echter in het Duits (vooral bij het zwembad), maar er zijn uiteraard ook Nederlandse boeken te leen. Heb je tijdens je vakantie je boek uit en je wilt het niet meer meenemen naar huis? Dan kun je het hier achterlaten en kan iemand anders er weer gebruik van maken.

Restaurant en snackbar

Heb je een keer geen zin om eten te koken? Dan is dat hier geen probleem. Je kunt je eten bij de snackbar halen of lekker genieten van een menu op het overdekte terras. Bij warm weer kunnen de glazen schuifwanden open, zodat je het gevoel hebt dat je buiten zit. De tafeltjes op het terras (Gartenterrasse) zijn speels neergezet.

openbare zwembad / Bron: ©ottergraafjesopenbare zwembad / Bron: ©ottergraafjes

Zwembad

Het zwembad is een openbaar zwembad. Het is dus zowel toegankelijk voor campinggasten als voor de inwoners van Visp. Het zwembad is van eind april tot rond 15 september geopend. In het zwembad worden voor de omwonenden veel activiteiten georganiseerd. Zo kunnen er zwemlessen worden gevolgd, kan men meedoen met AquaZumba of AquaPower en worden er lessen gegeven in schoonspringen. Zelfs snorkelen is mogelijk. Daarnaast worden er trainingen voor triathlons gegeven. Er worden gedurende het zwemseizoen ook andere activiteiten georganiseerd.

Openingstijden

  • mei en september (medio september)
    • dagelijks geopend van 09.00 tot 19.00 uur
  • juni t/m augustus
    • dagelijks geopend van 08.00 tot 20.00 uur
    • op zaterdags geopend van 08.00 tot 20.00 uur

Faciliteiten

De faciliteiten bestaan uit:
  • verwarmd 50 meter bad (22-26°C)
  • verwarmd babybad (34°C)
  • apart gedeelte voor de niet-zwemmers (ca 20 meter)
  • waterglijbaan van ca 45 meter
  • een springplank van 1 meter hoogte
  • een springtoren van 3 meter hoogte
  • waterfontein
  • grote ligweide
  • volleybalveld
  • kleedruimtes met douches en toiletten
  • kiosk voor versnaperingen
  • tentsauna

Prijzen campinggasten (2020)

Voor campinggasten geldt overdag een gereduceerd tarief (10% korting). Volwassenen betalen CHF 5,40 en kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar betalen CHF 3,15. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis. Vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur kunnen campinggasten gratis zwemmen.

Het is mogelijk om tussentijds even terug te gaan naar je tent/caravan/camper en later weer terug te komen in het zwembad. Dit moet je dan wel even aangeven. Je krijgt dan een stempel op je hand, waaraan ze kunnen zien dat je hebt betaald.

Dagtarief (2020 zonder korting)
  • volwassenen: CHF 6.-
  • kinderen van 6 tot 16 jaar: CHF 3,50
  • kinderen tot 6 jaar: gratis

Voordeliger kamperen in het laagseizoen

Het is ook mogelijk om in het laagseizoen voordeliger te kamperen op deze camping. Dit kan met de ASCI card. Het gunstigere tarief geldt dan voor 2 personen voor een kampeerplek van 100 m2. Daarnaast biedt deze camping in het laagseizoen zelf ook een speciale tarief. Dat tarief geldt voor 1-3 personen op een plek van 100 m2. De prijs is gebaseerd op een weektarief.

Waar ligt deze camping

Deze camping ligt in het Rhônedal tussen Sion en Brig. Vanuit Nederland kun je er op twee manieren komen. Je kunt via de A9 langs het meer van Genève rijden, maar je zou ook met de autotrein van Kandersteg naar Goppenstein kunnen reizen en dan verder doorrijden naar Visp. De camping ligt iets eerder dan het centrum van Visp. Zodra je - gerekend vanaf Sion - bij een rotonde komt met aan de linkerhand een tankstation, sla je daar linksaf. De camping staat verder met bordjes aangegeven.

Adres camping
Camping & Schwimmbad Mühleye
Mühleye 7
CH-3930 Visp
Telefoon: +41 27 946 20 84
website: http://www.schwimmbad-visp.ch
email: info@camping-visp.ch
© 2016 - 2024 Ottergraafjes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie in Wallis, ZwitserlandVakantie in Wallis, ZwitserlandWallis is een kanton in het zuidwesten van Zwitserland. Dankzij hoge bergen, honderden kilometers skipistes en prachtige…
Visp: de stad vlakbij Europa's hoogstgelegen druivenrankenVisp: de stad vlakbij Europa's hoogstgelegen druivenrankenDe stad Visp ligt in het kanton Wallis in Zwitserland. Het ligt in het Rhônedal. Dit deel van Wallis is een zonnig gebie…
Autoroute du Rhône: A9 in Zwitserland (status 2020)Autoroute du Rhône: A9 in Zwitserland (status 2020)Al tientallen jaren lang wordt er druk gewerkt aan de de Zwitserse autobaan A9. Deze weg wordt ook wel Autoroute du Rhôn…
Zwitserland: wandelen langs suonen/bisses in OberwallisZwitserland: wandelen langs suonen/bisses in OberwallisEr stroomt jaarlijks heel veel water van de hoger gelegen delen in de bergen naar de lager gelegen delen. Dit water is o…

Luchtbedden: materiaal, formaten, uitvoeringen en oppompenLuchtbedden: materiaal, formaten, uitvoeringen en oppompenEen luchtbed is in diverse situaties reuzemakkelijk. Komt er een logé terwijl er geen bed meer over is? Een luchtbed bie…
Kamperen in oppomptent is gemakkelijk en leukKamperen in oppomptent is gemakkelijk en leukVeel mensen hebben een voorkeur om in de zomer te gaan kamperen. Velen kiezen daarbij voor een tent om lekker in de natu…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: ©ottergraafjes
  • Eigen ervaring
  • http://www.schwimmbad-visp.ch/home.php
  • http://www.eurocampings.nl/zwitserland/wallis/visp/camping-schwimmbad-muhleye-107763/
  • Afbeelding bron 1: ©ottergraafjes
  • Afbeelding bron 2: ©ottergraafjes
  • Afbeelding bron 3: ©ottergraafjes
Ottergraafjes (212 artikelen)
Laatste update: 21-02-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.