recensie

Rocha Brava in Carvoeiro, Portugal

In de Algarve in Portugal ligt het vakantiecomplex Rocha Brava. Dit vrij grote vier sterren complex is gelegen op een klif en ligt 's avonds en 's nachts in het licht van de vuurtoren van Alfanzina. Een typisch Portugees vakantiepark met de typische witte Portugese huisjes en de beschilderde aardewerk lampen.

Faciliteiten Rocha Brava

Rocha Brava is een groot vier sterren complex gelegen in een mooie tuin, die goed onderhouden wordt. Het complex heeft 410 appartementen, maar is erg rustig doordat het ruim is opgezet. De huisjes worden goed schoongehouden, de schoonmaakster komt zes keer per week langs. De huisjes zijn schoon, maar gedateerd. Het interieur ziet er wat sleets uit en de (te) harde bedden zijn aan vervanging toe. Op het park zijn drie niet al te grote zwembaden te vinden, een speeltuin, receptie, supermarkt, restaurant, snackbar, masseur, tennis en fitness. De dames aan de recepties zijn zeer humeurig en niet bijzonder klantvriendelijk, dit in tegenstelling tot de heren aan de receptie, die zich een stuk klantvriendelijker opstelden.

Ligging Rocha Brava

Rocha Brava ligt op een klif. Het strand Vale de Centeanes is te bereiken via de achteruitgang en ligt ongeveer 1,5 km verderop. Het is een mooi strand met sterke stromingen en woeste golven. Ook de Portugese zelf maken gebruik van dit strand, desondanks is het rustiger dan het drukke toeristische strand van Carvoeiro.

Carvoeiro is de nabijgelegen plaats en ligt drie kilometer verderop. Lopend doe je er zeker twintig minuten tot een half uur over. Je kan beter gebruik maken van het gratis busje, wat drie keer per dag naar Carvoeiro rijdt. Het park ligt dus redelijk geïsoleerd en dit maakt de huur van een auto wel noodzakelijk.

Boodschappen doen

In de winkel van het park of in de Spar net buiten de achteringang kan je het noodzakelijke kopen. De winkels zijn nogal duur. Goedkoper kan je terecht in de Intermarche in Carvoeiro, aan de Poço Partido. Verder zit er aan de weg tussen Lagoa en Carvoeiro een grote Aldi met een goed assortiment groente en fruit. Iedere ochtend (behalve op zondag) vind je in het centrum van Carvoeiro aan de Rua do Cerro een goed gesorteerde markt (Mercado Mincipal de Carvoeiro).

Uit eten Rocha Brava

Het eten op het vakantiecomplex is iets te duur voor hetgeen er wordt geserveerd. Beter kan je bij het restaurant rechts net buiten de poort gaan eten. Dit familierestaurant heeft een dagelijkse aanvoer van verse vis. Er hangt een gezellige sfeer en de bediening is zeer vriendelijk. Het restaurant is redelijk van prijs en zes dagen per week geopend (zondags gesloten). Adres: Jardim da Farol aan de Estrada do Faro in Alfanzina.

In de omgeving van Rocha Brava

Ongeveer twee kilometer buiten het park ligt aan de weg naar Carvoeiro de Algar Seco. Dit is een spectaculaire rotsformatie, bereikbaar via een trap (134 treden) in de rotsen. Onderaan de trap kom je in de grotten. Aan de rechterkant vind je een grot met twee natuurlijke “ramen” met uitzicht op zee. Links ligt de ingang naar de onderwatergrot. De rotsformatie is erg mooi, in vele kleurschakeringen van geel, oranje naar rood.

Dolfijnen en grottentocht

Wanneer je de dolfijnen en grottentocht boekt, kom je tot de ontdekking dat de klif waarop Rocha Brava ligt, vele grotten herbergt. Ook veel onderwatergrotten, die je tijdens de dolfijnen en grottentocht gaat bezoeken. De dolfijnen spotten op de Atlantische Oceaan in een speedboot is redelijk spectaculair, maar verwacht niet te veel van de grottentocht.

Rocha Brava

© 2013 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Portugal, AlgarveDe Algarve, het westen volgens de Moren, is het meest westelijke uithoek van de destijds door de Moren veroverde gebiede…
L'estartit in de Costa BravaHet Spaanse dorpje L‘estartit ligt in de Costa Brava en is populair onder de toeristen. L'estartit biedt activiteiten aa…
Naaktstranden aan de Costa BravaDe vele badplaatsen aan de Costa Brava in het Spaanse Catalonië zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. In de z…
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…

Vulkaaneifel: Traumpfad Hochbermel in BermelVulkaaneifel: Traumpfad Hochbermel in BermelIn het kleine Duitse dorpje Bermel start één van de vele Traumpfaden van de Vulkaaneifel. Een prachtige wandeling via be…
Praia da Pipa: ontstressen in BraziliëPraia da Pipa: ontstressen in BraziliëPraia da Pipa is een populaire badplaats in de noordoostelijk regio van Brazilië, gelegen ten zuiden van provinciehoofds…
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.