InfoNu.nl > Recensies… > Pc en internet > Weerwolven van Wakkerdam Online

Weerwolven van Wakkerdam Online

Weerwolven.be biedt een online platform voor fans van het rollenspel “Weerwolven van Wakkerdam”. Via een online systeem kan men zich inschrijven in verschillende soorten speltypen, krijgt men random een rol toegewezen en kan het spel beginnen. Maar is het een leuk alternatief ten opzichte van die slechts weinige keren dat men “Weerwolven van Wakkerdam” kan spelen?

Wat is Weerwolven.be?

Weerwolven.be is dé website waar men online het populaire rollenspel “Weerwolven van Wakkerdam” kan spelen. Naast een forum bevat het twee mogelijkheden om het spel te spelen: gewoon en live. Een “gewoon” spel is een spel waarbij de verschillende spelfases over meerdere dagen worden verspreid. Een “live” spel is een spel dat nog eindigt op de dag dat het begonnen is. Bij deze laatste soort spelen kan men kiezen tussen twee types: discussie en stil. Een discussiespel is het gewone standaard Weerwolven van Wakkerdam. Een stil spel is een soort van “gok”-spel waarbij men de wolven tracht te vinden zonder enige vorm van discussie. Het slaagcijfer voor zij die wolf zijn, wordt hiermee ook hoger.

Hoe beginnen?

Als men surft naar Weerwolven.be ziet men normaal gezien slechts een inlogscherm dat eruit ziet als op de afbeelding hiernaast. Men ziet een tekening van een klein dorp en een rode volle maan met een figuur van een wolf in op grote letters “WEERWOLVEN” balanceren. Daaronder ziet men het inlogformulier dat men moet invullen indien men al een account heeft. Helemaal vanonder zijn er drie links zichtbaar, die hieronder toegelicht worden.
 • Registreren: indien men nog geen account hebt dient men hierop te klikken en dan komt men op een registratieformulier waarbij men slechts een gebruikersnaam, een e-mail en een spamcontrole moet invullen. Vanaf dat men het registratieproces volledig doorlopen heeft, kan men inloggen.
 • Informatie: nog geen account? Maar men wil toch eerst weten wat men kan verwachten? Klik dan op deze link waar een bondige uitleg staat over wat de website biedt.
 • Paswoord vergeten? Dit is voor zij die al een account hebben, maar hun gebruikersnaam en/of paswoord vergeten te zijn. Via een eenvoudig formulier kan men dan eenvoudig achterhalen wat de gebruikersnaam en paswoord is.

Na het inloggen

Eenmaal geregistreerd en ingelogd komt men op het scherm zoals hiernaast te zien is. Omwille van de privacy zijn er sommige dingen uit de afbeelding geknipt. Het gaat dan vaak om persoonlijke tekstinhoud en de gebruikers die online waren op het moment dat de printscreen is gemaakt.
Het scherm bestaat dus uit 4 elementen: een bovenbalk, een zijbalk, een centrale pagina en een informatieblokje aan de zijkant.
De bovenbalk bestaat uit volgende zaken:
 • Algemeen: de startpagina met een soort van shoutbox waarbij men dingen leuk en niet leuk kan vinden. Ook wordt er informatie gegeven over spellen waarbij men betrokken is of welke spelen ten einde zijn en welke groep (weerwolven, burgers of geliefden) gewonnen hebben.
 • Spel: hier ziet men een pagina waarbij men zich kan inschrijven voor gewone spelen. Ook kan men hier nieuwe spellen opstarten. Deze laatste functie is nog niet gelijk beschikbaar voor nieuwe gebruikers.
 • Live: hier ziet men een pagina waarbij men zich kan inschrijven voor live spelen. Zowel de discussiespelen als de stille spelen zullen hier te vinden zijn. Ook kan men hier nieuwe spelen opstarten. Deze laatste functie is nog niet gelijk beschikbaar voor nieuwe gebruikers.
 • Forum: een eenvoudig forum met een hele reeks aan topics waarin men gewoon kan discussiëren.
 • Persoonlijk: hier vindt men zijn/haar mailbox terug, kan men accountsvoorkeuren aanpassen, een avatar uploaden en regelmatig zijn/haar profiel updaten.
 • Uitloggen: hiermee logt men uit en komt men terug op het inlogscherm.
De zijbalk bij algemeen bevat allerlei links naar pagina’s die over de websites zelf zijn gegaan. Ook kan men hier via een van de links op een fotoalbum terecht komen waar foto’s van meetings in worden geplaatst. Ook treft men hier een verjaardagskalender, statistieken en de spelregels voor welk speltype dan ook.
De centrale pagina (=het middengedeelte) geeft de inhoud weer van de betreffende pagina. Dit is ook het gedeelte dat inhoudelijk zal veranderen als men op links klikt die doorverwijzen naar andere pagina’s binnen de website.
Het informatieblokje biedt informatie over de gebruiker. Naast zijn avatar en gebruikersnaam staat een aantal sterren dat refereert aan zijn rang. Daaronder ziet men welke gebruikers op dat moment online zijn. Indien men zich heeft ingeschreven voor spelen, staan daaronder ook een extra blokje voor elk spel apart die de gebruiker verwittigen wanneer er nieuwe activiteit is.

Beoordeling van de website

 • Lay-out: overzichtelijke website met donkere kleuren die passen bij het sfeer van het thema “Weerwolven”. Voorpagina komt kinderlijk over hoewel de doelgroep toch voor het grootste gedeelte 15+. (7/10)
 • Toegankelijkheid: behoorlijk. Nieuwe gebruikers hebben regelmatig op het begin moeite, maar oudere gebruikers staan klaar om te helpen. Wel mag de website wat meer informatie bieden aan zij die dat willen alvorens registratie. (5/10)
 • Inhoudelijk: zeer goed. De spelen zijn stuk voor stuk zeer zorgvuldig opgebouwd en het biedt een leuk alternatief voor het real-life rollenspel dat door het grote aantal minimum gebruikers zelden kan gespeeld worden in privécontext. (9/10)
 • Conclusie: goede website die een mooi alternatief biedt voor het spel Weerwolven van Wakkerdam. Wel mag er nog gewerkt worden aan de toegankelijkheid ten opzichte van nieuwe gebruikers. 7/10
© 2012 - 2017 Faell, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Weerwolven van Wakkerdam online spelWeerwolven van Wakkerdam online spelWeerwolven van Wakkerdam is een populair en leuk kaartspel. Je kunt het óók online spelen, wat minstens net zo leuk is,…
Weerwolven van Wakkerdam kaartspelWeerwolven van Wakkerdam kaartspelWeerwolven van Wakkerdam is een leuk en verslavend kaartspel dat je met een grote groep vrienden kunt spelen. Hoe werkt…
Leuke spellen voor OudejaarsavondLeuke spellen voor OudejaarsavondOudejaarsavond zit er weer aan te komen. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar hoe en waar ga je deze avond doorbrengen?…
Het verhaal van de weerwolfHet begrip weerwolf kent iedereen. Langzaam is de weerwolf van angstaanjagend schepsel uitgegroeid tot een even populair…
SV3: Club Dood, geschreven door Charlaine HarrisSV3: Club Dood, geschreven door Charlaine HarrisSookie Stackhouse is terug voor het derde deel van de Southern Vampire serie. Deze keer gaat het niet helemaal lekker tu…

Reageer op het artikel "Weerwolven van Wakkerdam Online"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Faell
Laatste update: 31-07-2012
Gepubliceerd: 31-07-2012
Rubriek: Recensies…
Subrubriek: Pc en internet
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!