InfoNu.nl > Recensies… > Muziek en film > CD recensie: Brainsessions - Ad Visser

CD recensie: Brainsessions - Ad Visser

In 1995 kwam Ad Visser (van Toppop, yeah) met de spraakmakende CD 'Brainsessions'. Hierop staat een compositie met speciale geluidsfrequenties en klankinstructies die een effect op lichaam en geest weten te genereren. De techniek is gebaseerd op wetenschappelijk erkende principes en beïnvloedt rechtstreeks de hersenactiviteit door het opwekken van een zogenaamd Alpha-ritme. Het luisteren naar deze muziek geeft een totale ontspanning.

Gegevens

 • titel: Brainsessions
 • platenmaatschappij: Aracade Benelux b.v.
 • Jaar: 1995

Brainsessions

Om de werking van Brainsessions te begrijpen is het belangrijk te weten hoe de hersenen werken. Onze bewustzijnsstaat is gerelateerd aan een bepaalde hersenfrequentie die uitgedrukt wordt in Hertz. Het gaat om de volgende vier staten:
 1. Delta-staat (0,1Hz-4Hz) slapen
 2. Theta-staat (5 Hz-7Hz) dromen
 3. Alpha-staat (8Hz-12Hz) ontspannen en helder
 4. Beta-staat (13Hz-50Hz) actief

Bij stress en spanningen raken de verbindingen tussen de linker- en rechterhersenhelft geblokkeerd. Beide helften raken daardoor geïsoleerd. Zo ontstaan allerlei problemen: hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid, irritaties, spierpijnen, maag- en darmklachten en depressiviteit.

Met het luisteren naar Brainsessions worden Alpha golven opgewekt waardoor het bewustzijnsstaat verandert. Door de muziek worden beide hersenhelften met elkaar in contact gebracht en ontstaat er evenwicht: helderheid en verscherpte geest. Ook andere lichaamsdelen worden beïnvloed. Het geheugen en de creativiteit nemen toe. Wanneer u voor belangrijke beslissingen staat is het raadzaam eerst naar deze CD te luisteren, aldus Ad Visser.

De muziek brengt u in contact met uw eigen innerlijke krachtcentrale en werk energie opwekkend. De Alpha staat zorgt voor stilte met gezonde energie die lichaam en geest versterkt. Bij regelmatig gebruik van deze CD kan makkelijk de Aplha-staat worden bereikt. Binnen 30 seconden verdwijnen de stress en spanning al uit uw lichaam.

De CD kan niet zomaar worden beluisterd. U dient op uw rug te gaan liggen (kan ook op een stoel met een rechte leuning) in een rustige omgeving. De benen legt u naast elkaar en de armen langs het lichaam. Daarna concentreert u zich op de stem en de muziek van Ad Visser. U beleeft samen met hem de reis.

Mening Etsel over 'Brainsessions'

Als leek op het gebied van hersenen (zoals vele lezers wel zullen zijn ) is het moeilijk een oordeel te geven over de effectiviteit van de CD. Ad Visser zegt dat hij de muziek samengesteld heeft met deskundigen op het gebied van hersenen. Dus dat zal wel ok zijn. Voor de rest lijkt me de CD vooral van invloed te zijn wanneer er regelmatig naar geluisterd wordt. Eén of twee keer luisteren zet niet zoveel zoden aan de dijk. Wat wel meteen opvalt is dat na één keer luisteren je je al behoorlijk ontspannen voelt. Daarin ligt denk ik ook de kracht van de CD. Het gaat erom om zo ontspannen mogelijk te raken zodat je geest helder wordt. In dat opzicht denk ik dat het zeker invloed heeft op de hersenen. Het is gewoon een bekend feit dat wanneer je je in een stressvolle situatie bevindt je veel minder goed kan nadenken. In dat op zicht zou een andere rustgevende plaat ook al invloed kunnen hebben. Het is bekend dat Barok muziek een positieve invloed heeft op de geest. Daar is al voldoende onderzoek naar gedaan. Dus wie het verhaal van Ad Visser niet wil c.q. kan geloven, kan altijd nog zijn toevlucht nemen tot klassieke Barok muziek.

Titels

 1. Welcome (0:21)
 2. "The Entrance" (4:03)
 3. "The Guided Flight" (20:38)
 4. "The Free Flight" (20:35)

totale tijdsduur: 45:37

Lees verder

© 2010 - 2017 Etsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De toren als getuige romantische thriller van Thijs VisserDe toren als getuige romantische thriller van Thijs Visser'De toren als getuige' is een romantische thriller die zich afspeelt op het Waddeneiland Ameland. Het is het vervolg op…
Marianne Vaatstra Eiergooiers van KollumMarianne Vaatstra Eiergooiers van KollumDe zestienjarige Marianne Vaatstra werd in de nacht tussen Koninginnedag en 1 mei 1999 vermoord in een weiland bij Veenk…
Boekrecensie: Tegengif - Judith VisserTegengif is de debuutroman van Judith Visser, die ons een kijkje gunt in de wereld van de prostitutie.
De beste oliebollen 2008Al jaren lang wordt rond de jaarwisseling bekend gemaakt welke oliebollenbakker de beste en lekkerste bollen van het jaa…
Boekrecensie: Stuk - Judith VisserStuk, de derde roman van de Nederlandse schrijfster Judith Visser, vertelt het verhaal van Elizabeth, die gepest wordt o…

Reageer op het artikel "CD recensie: Brainsessions - Ad Visser"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Ellis de Jong-Baas, 20-05-2017 15:31 #2
Ik kan me herinneren dat ik een cd van Ad Visser had met alleen maar muziek, alpha, bèta en Thèta tonen? Volgend mij was dat in de tachtiger jaren. De Brainsessies die ik nu zag staan lijken er niet op. In mijn herinnering alleen meditatie door de muziek, niet door oefeningen of praten. Is deze cd nog te krijgen? Reactie infoteur, 22-05-2017
Misschien op de tweede cd van Brainsessions: https://www.bol.com/nl/p/brainsessions-2/9200000028421186/?suggestionType=suggestedsearch

Jac Coenen, 07-01-2013 16:53 #1
Waar kan ik de cd van brainsessions van ad visser krijgen of kopen? Wie helpt mij? Reactie infoteur, 22-05-2017
Https://www.bol.com/nl/p/brainsessions/1000004000061605/?suggestionType=suggestedsearch

Infoteur: Etsel
Laatste update: 09-10-2013
Rubriek: Recensies…
Subrubriek: Muziek en film
Special: Hersenen
Reacties: 2
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!